Oslo

De mest romantiske hotellene i Oslo: Våre favoritter

Anders Olsen

Inneholder annonselenker

Planlegger du en romantisk getaway til Oslo med kjæresten? Sjekk ut vår guide til de beste romantiske hotellene i Oslo, hvor alt er lagt til rette for en koselig kjærestetur.

Du trenger ikke reise helt til Italia for å få til en romantisk helgetur med kjæresten. Faktisk trenger du ikke se lenger enn til Oslo, hvor utvalget av romantiske hoteller er overraskende bra. Med alt fra nydelige spahoteller til historiske perler, er det nesten godt gjort om du ikke finner et hotell både du og kjæresten liker.

I denne artikkelen gir vi deg 8 av de mest romantiske hotellene i Oslo, basert på egne erfaringer og tilbakemeldinger fra forbrukerne. Les videre for å se hvilke hoteller vi anbefaler for en romantisk helg i Tigerstaden.

Dårlig tid? Disse hotellene slår ikke feil:

Lysebu Hotell

Lysebu Hotell
Booking.com

Lysebu Hotell er nok min personlige favoritt når det kommer til romantiske hoteller i Oslo, og gis derfor litt ekstra spalteplass her.

Bildet over er fra en vakker maidag i 2019, hvor jeg fikk oppleve noe av det beste hotellet har å by på – nemlig en behagelig og avslappet atmosfære. Samtidig kan man nærmeste føle på den rike historien til hotellet som ligger dypt i veggene.

Etter andre verdenskrig, som et symbol på takknemlighet, valgte Norge å gi Lysebu i gave til Danmark for deres hjelp under krigen. Hotellet ble grunnlagt i 1945, og byr på nydelig komfort i historiske omgivelser.

Flott hotell i naturlige omgivelser

Hotellet er å finne på Tryvannshøyden, med flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Her er det lagt til rette for hyggelige naturopplevelser, og om dere vil ta en tur ned til byen tar det kun drøye 30 minutter med T-banen ned til sentrum.

Selve hotellrommene på Lysebu snakker for seg selv. Flere av rommene har utsikt mot Sørkedalen og Norefjell, og er selvfølgelig utstyrt med alt som trengs av fasiliteter. Selv liker jeg superior dobbeltrommet spesielt godt, med en størrelse på 23 – 29 m². Her får du nydelig utsikt fra den vestvendte balkongen.

Etter å ha slappet av litt på rommet kan dere ta turen til hotellets egne velværeavdeling. Her finnes det både et oppvarmet innendørsbasseng, nordisk badstu og et velutstyr treningsrom. For litt ekstra avslapping kan dere alltids bestille massasjebehandling hos hotellets egne massør.

Restaurant og vinkjeller

I hotellrestauranten serveres det autentisk nordisk mat, og de store panoramavinduene gir en fantastisk utsikt mot omgivelsene. Etter middag kan dere ta turen ned i vinkjelleren, som har blitt omtalt som en av verdens beste vinkjellere av Wine Spectator!

Bestill ditt opphold i dag

bestill

The Thief

The thief
Booking.com

Det er ikke første gang vi nevner The Thief her hos oss. Karl har tidligere omtalt The Thief som et av de beste spahotellene på Østlandet.

Her sier jeg meg helt enig med Karl. Er du på utkikk etter et romantisk spaopphold i moderne omgivelser er The Thief et åpenbart valg. Hotellet ligger sentralt til på Tjuvholmen i Oslo, med kun 5-minutters gange til Aker Brygge.

Thief Spa byr på en kombinasjon av moderne og tradisjonelle behandlinger, og sammen kan dere nyte en avslappende massasje før dere tar turen over til hotellets restaurant, Thief Restaurant.

Restauranten kombinerer lokale råvarer med spennende, internasjonale smaker. Her får du også kjenne på nærheten til sjøen, hvor menyen stadig oppdateres med dagens fangst fra sjøen.

Rommene på hotellet taler for seg selv. Selv de rimeligste rommene oser av luksus, med egen privat balkong. En sikker vinner i hjertet av Oslo!

Sjekk priser hos The Thief

bestill HER

Radisson Blu Plaza Hotel Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel Oslo
Booking.com

Midt i Oslo sentrum finner du Radisson Blu Plaza Hotel. Med 20-års aldergrense på hotellet er alt lagt til rette for et behagelig opphold hvor dere begge kan lade batteriene.

Med hele 37 etasjer byr hotellet på storslått utsikt utover byen, og gjestene trekker frem både restauranten og svømmebassenget som noen av de store fordelene.

Etter endt dag i byen kan dere ta turen til hotellets restaurant, The Top Oslo. Denne ligger i 34. etasje, og kan trygt sies å ha en av de beste utsiktene i byen. Her serveres et godt utvalg av à la carte-retter, og gjestene skryter av vinutvalget i restauranten.

Kort og godt et trendy voksenhotell i hjertet av Oslo, som passer perfekt til en romantisk getaway!

Finn beste pris

bestill

Sommerro

Sommerro hotell oslo
Booking.com

Skjem bort deg selv og kjæresten med VIP-behandling og service i verdensklasse på 5-stjerners hotellet Sommerro. Hotellet byr på et bredt utvalg spesialdesignede rom og suiter, som passer perfekt til en romantisk kjærestetur i Oslo.

For en ekstra god opplevelse anbefaler vi en av de komplette velværepakkene. Vi nevner blant annet Wellness Escape, som inkluderer 50 minutter klassisk massasje og full tilgang til velværeavdelingen. Etter endt dag i velværeavdelingen kan dere ta en tur til hotellets restaurant, hvor det serveres japansk, britisk og spansk mat.

Gjestene omtaler hotellet som moderne med en historisk vri, og par som reiser sammen har gitt hotellet en vurdering på hele 9,3 / 10 via Booking.com.

Bestill opphold hos Sommerro

bestill

Scandic Holmenkollen Park

Scandic Holmenkollen Park
Booking.com

Gjenoppdag et av Oslos mest unike hoteller, Scandic Holmenkollen Park, som nå har åpnet dørene etter omfattende renovering. Med 376 gjesterom, inkludert 27 eksklusive rom og suiter i det historiske Dragebygget, kombinerer hotellet perfekt historisk sjarm med moderne design.

Hotellet ligger flott plassert i Holmenkollen, 350 meter over havet. Her kan du og din kjære nyte den fantastiske utsikten over Oslo med noe godt i glasset. I umiddelbar nærhet til hotellet finner du et hav av turmuligheter, og vi anbefaler samtidig en tur innom Holmenkollen Skiarena og Skimuseet.

I den nyoppussede spaavdelingen finner du 7 behandlingsrom, og behandlingsutvalget er godt – vi nevner blant annet hud- og kroppspleie samt ulike massasjebehandlinger.

Som gjest hos Scandic Holmenkollen Park får du alltid frokost inkludert i prisen, og til middag serveres det retter basert på kortreiste råvarer. Vi anbefaler samtidig en romantisk tur til vinbaren, som ligger i kjelleren til det gamle Dragehuset.

Se priser hos Scandic Holmenkollen

bestill

Hotel Continental

Hotel Continental
Booking.com

Hotel Continental. Et 5-stjerners luksushotell i hjertet av Oslo. Er målet en romantisk helg i Oslo, bør Hotel Continental utvilsomt være en av alternativene på listen.

Hotellet byr på elegante rom, med et moderne design kombinert med klassiske elementer. Etter å ha slappet av litt på rommet anbefaler vi så absolutt en tur ned til den ikoniske Theatercaféen. Bare husk å bestille bord – det er tross alt en av de mest populære restaurantene i Oslo!

Beliggenheten til hotellet er nesten uslåelig. Her får du alt Oslo har å by på i umiddelbar nærhet. Hva med en spasertur langs Aker Brygge, eller spennende tur innom Nasjonalgalleriet?

Bestill ditt opphold

bestill

Grand Hotel

Grand hotel oslo
Booking.com

Det skal godt gjøres å finne et mer klassisk og luksuriøst hotell i Oslo enn Grand Hotel. Er dere på utkikk etter luksus, romantikk og eleganse i hjertet av Oslo, er Grand Hotel en sikker vinner.

Hotellet åpnet dørene helt tilbake i 1874, og har siden den gang huset både kongelige og kjendiser fra hele verden. På hotellet finner du 283 rom, hvorav 54 av dem er elegante suiter. Uansett om du velger et «vanlig» rom eller en suite, kan du føle deg trygg på at kvaliteten er i ypperste klasse.

Vi anbefaler å overraske kjæresten med en romantisk middag på Palmen Restaurant. Besøker dere hotellet i helgen er det mer eller mindre et must å nyte en Afternoon Tea i restauranten.

Etter middagen er turen opp til Eight Rooftop Bar kort. Her serveres herlige cocktails og god vin til en fantastisk utsikt over byen. Anbefales!

Bestill ditt opphold i dag

bestill

Voksenåsen Hotell

Voksenåsen hotell
Booking.com

På toppen av Holmenkollen finner du det ikoniske hotellet, Voksenåsen. Dette er rett og slett en av Oslos skjulte perler, og som de sier selv: «Langt fra byen, men likevel nært nok». Vi kunne ikke vært mer enig!

I det du ankommer hotellet vil utsikten umiddelbart slå pusten ut av deg. Her får du panoramautsikt over byen i naturlige omgivelser. Og ikke minst – hotellet har en rik og interessant historie.

Voksenåsen ble gitt som gave fra Norge til Sverige etter andre verdenskrig. I likhet med Lysebu var det for å takke for hjelpen vi mottok i løpet av krigen. På hotellet finner du et kultursenter, som så absolutt er verdt et besøk.

Uansett om dere besøker Voksenåsen på sommeren eller vinteren, er det gode muligheter for romantiske aktiviteter. På sommeren kan dere slappe av og bade i utendørsbassenget, mens badstuen er en sikker vinner på vinteren.

Inne i salongen på hotellet får dere fantastisk utsikt, og atmosfæren er til å ta og føle på. Her kan du og din kjære nyte dagene med ekte hverdagsluksus!

Se beste pris!

bestill