Hellas

Hellas reisemål: Topp 10 greske øyer å besøke i 2024

Karl Øgaard

Inneholder annonselenker

Drømmer du om greske øyer? I denne artikkelen utforsker vi noen av de fineste stedene i Hellas, perfekt for både romantiske utflukter, familieeventyr eller party.

Hellas er velsignet med tusenvis av øyer, hver med sin unike sjarm og skjønnhet. Enten du er ute etter historie, kultur, natteliv, eller natur, finnes det en gresk øy for deg.

Fra bortgjemte strender til eldgamle ruiner – her finner du reisetips som passer til enhver smak!

Santorini – Postkort utsikt og luksus

Greske øya santorini

Bra for: Romantisk bryllupsreise og kjærestepar

Øya tilhører Kykladene, som befinner seg i området mellom Athen og Kreta. Se for deg hvitkalkede hus med unike blå kupler langs klippene. Dette er stedet hvor du finner det beste av Middelhavet pakket inn i en øy. 

Magien ved Oia: Stå opp tidlig og få med deg soloppgangen i Oia, øyas mest fotogene hjørnet. En av de beste tingene å gjøre er å rusle opp og ned de smale hvite trappene, gjennom de trange gatene, og oppdage sjarmerende restauranter og unike butikker.

Hiking fra Fira (Thira) til Oia: Den naturskjønne turen mellom de greske landsbyene er en fantastisk måte å ta inn Santorinis skjønnhet. Stien tar deg langs kalderaen så du kan oppleve det vulkanske krateret og Egeerhavet til det fulle. Turen tar mellom 3 til 5 timer.

Santorinis historie: Stikk innom Akrotiri-ruinene, en bosetning fra bronsealderen som har vært bevart under vulkansk aske siden det 16. århundre

Santorini, også kalt Thera, har en flyplass så du kan velge å fly fra Athen, eller ta ferge. Fly tar rundt 50 minutter fra Athen. Ferge tar 5-8 timer men er ofte billigere.

Fira er et bra sted å bo på Santorini. Sentralt plassert og nærhet til alle attraksjoner og lokalbussen for å utforske øya.

klikk her for å sjekke ledige hoteller

bestill

Kreta – Feriefavoritten med noe for alle

Elafonissi stranden i Kreta

Som den største av de greske øyene, tilbyr Kreta en mangfoldig opplevelse med sin rike historie, fantastiske strender og frodige landskap. Her er det noe for alle – fra fjellvandrere til strandløver. 

Besøk det historiske Knossos-palasset, utforsk Samaria-kløften, og nyt lokale delikatesser i en av øyas mange sjarmerende restauranter.

Sjarmerende Chania: Også kalt Khaniá, en by som oser av sjarm med sin venetianske havn og fyrtårn. Ta en tur gjennom de livlige gatene, smak på lokale delikatesser og la historiens sus fylle deg mens du utforsker museer, markeder og kirker.

Knossos’ Ruiner: For en reise tilbake i tid, besøk ruinene av Knossos. Føl deg som om du har trådt inn i 1500 f.Kr. når du utforsker dette palasskomplekset av antikke strukturer som var skjult for sivilisasjonen frem til 1900-tallet da stedet ble gravd frem.

Elafonissi beach: Sørvest for Khaniá finner du en av Kretas skjulte skatter – den fortryllende Elafonissi Beach. Kjent for sin unike rosa sand, skapt av knuste skjell, tilbyr denne langgrunne stranda et badeeventyr i krystallklart vann som tar pusten fra deg.

Lite tips før turen: Spis et godt måltid før du legger ut på reisen, da mat mulighetene ved stranda er få. 

Les også: Dette er de beste tingene å gjøre på Kreta

klikk her for å sjekke ledige hoteller

bestill

Kefallinia (Kefalonia) – Hellas skjulte perle

Landsbyen Asos i Kefalonia

Kefallinia, også kalt Kefalonia, er en skjult perle som virkelig har alt – fra blendende naturskjønnhet til rik kultur og utsøkte kulinariske fristelser. Øya ble kåret til beste greske reisemål i 2023 av det britiske forbrukernettstedet Which.

Så ja, øya blir stadig mer populær, men fortsatt roligere sammenlignet med andre reisemål i Hellas.

Her er noen populære reisetips:

  • Ta en tur til den fargerike (bokstavelig talt) landsbyen Asos og dypp tærne i den idylliske viken. 
  • Og så må du ikke gå glipp av Melissani Cave, en mystisk og fortryllende underjordisk innsjø. 
  • Myrtos Beach: En strand som strekker seg over 1,5 mil med hvit sand – gjentatte ganger kåret til Hellas’ beste strand.

Kefalonia står ut som en ekte perle blant greske øyer. Hvis du blir fristet av Kefalonias sjarmerende kystbyer og fantastiske strender, bør du lese vår detaljerte reiseguide til Kefalonia for å lære mer om hva denne fortryllende øya har å by på.

klikk her for å sjekke ledige hoteller

bestill

Lefkada – Nyt en ny strand hver dag

Milos beach på Lefkada øyen i Hellas

Bra for: Par og strandelskere

Lefkada er en vakker liten øy på vestkysten av Hellas. Se for deg skogkledde fjell omgitt av flotte strender. Øya er også tilknyttet fastlandet med en broforbindelse så du kan ta buss helt frem eller kjøre selv.  

Er strand din greie? Da er det vanskelig å slå Lefkada. Øya er kjent for sine imponerende strender og det er så mange av dem at du kan besøke en ny hver dag. 

Sjekk ut Milos Beach, 15 minutters gange fra landsbyen Agios Nikitas – en langstrakt strand, ofte omtalt som Lefkadas fineste. Perfekt for en herlig dag med soling og bading i krystallklart vann.

klikk her for å sjekke ledige hoteller

bestill

Rhodos – En historisk juvel

Lindos strand Rhodos

Her blandes kulturelle skatter og solrike dager til en perfekt cocktail. Rhodos sin gamleby er en av Europas best bevarte og la oss ikke glemme det imponerende Stormesterpalasset. 

Øya har også noen av de vakreste strendene i Hellas, hvor du kan nyte solen nesten året rundt. Ikke rart dette er en populær feriedestinasjon.

Ting å gjøre på Rhodos:

  • Utforsk Gamlebyen: Ta en vandring gjennom historien langs de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen. Festningsverk, palasser, og Riddergaten venter på å dele sine fortellinger.
  • Besøk Lindos: Vandre gjennom de sjarmerende gatene, nyt lokal gastronomi, og klatre opp til Akropolis for å beundre den spektakulære panoramautsikten.
  • Soling og Bading: Rhodos’ strender, kjent som noen av de vakreste i Hellas, tilbyr perfekte forhold for soling og bading. Elia Beach og Faliraki er bare to eksempler på strender hvor du kan slappe av og nyte det krystallklare vannet.
  • Kulinariske Oppdagelser: Ikke gå glipp av øyas kulinariske skatter. Fra lokale tavernaer i Lindos til de sjarmerende kafeene i gamlebyen, er Rhodos et paradis for matelskere.

klikk her for å sjekke ledige hoteller

bestill

Korfu – En oase i det joniske hav

Paleokastritsa bukten i Korfu Hellas

Bra for: Barnefamilier,  Turgåere 

Denne øya er et paradis for natur- og kulturelskere, med sin frodige og grønne natur, rike historie og fine stier. Korfu er rett og slett som et levende postkort. 

Den greske øya er også perfekt om du reiser med barn med aktiviteter som badeland, akvarium, båt med glassbunn og mer. 

Dobbel Strand: Porto Timoni er et lite underverk med to strender vendt mot hver sin himmelretning. Det tar deg rundt 30 minutter å gå fra den sjarmerende landsbyen Afionas til denne fredelige perlen. 

Reisetips: Selv om turen ikke er spesielt utfordrende, bør du bruke ordentlige sko, ikke strandsandaler for å komme deg til Porto Timoni. 

Paleokastritsa-bukten: Lei en båt og utforsk de mystiske grottene og vikene langs kysten. Det er enkelt å leie båt i Hellas og ofte får du en anbefalt rute også. 

Ambelonas vingård: En naturskjønn biltur gjennom landsbygda vil ta deg til Ambelonas vingård, hvor du kan nyte smaken av lokalt produserte delikatesser og viner.

klikk her for å sjekke ledige hoteller

bestill

Skopelos – Mamma Mia-øyen

En sjarmerende sidegate i Skopelos

Bra for: Romantisk ferietur, Par 

Etter å ha danset seg inn i hjertene våre med «Mamma Mia!», har Skopelos blitt synonymt med romantikk og eventyr. Øya oser av natur og kultur, beriket med sjarmerende landsbyer, vakre klostre, og selvfølgelig, strender. 

Kjærlighet på to hjul: Gjør deg klar for romantikk på gresk vis! Lei en scooter, fyll piknikkurven og utforsk Skopelos’ 36 strender. 

Gastronomisk nytelse: Ikke glem å smake på den lokale ostepaien, en smaksopplevelse som garantert vil bli et kjært minne. 

Livet på Skopelos flyter i et bedagelig tempo, pust dypt inn og omfavn det enkle, gode livet.

klikk her for å sjekke ledige hoteller

bestill

Zakynthos – Majestetiske hvite klipper

Navagio stranden i Zakynthos Hellas

Zakynthos, en øy som tar pusten fra deg med sine majestetiske hvite klipper, krystallklart blått hav og uforglemmelige utsikter.

Besøk Navagio-stranden, også kjent som Shipwreck Beach. Den ikoniske attraksjonen er som et levende postkort med sine rene kalksteinsklipper, puddersand og selvfølgelig, vraket av et smuglerskip. 

Stranden er kun tilgjengelig med båt, men du kan se den ovenfra hvis du står på den høye siden av de omkringliggende klippene.

Oppdagelser på vannet: For de båtvante er det å leie en båt og utforske de nærliggende øyene en uforglemmelig opplevelse. 

Moro for hele familien: Zakynthos har flere badeland som byr på fart og spenning for barn i alle aldre. En sikker vinner for en familievennlig dag.

klikk her for å sjekke ledige hoteller

bestill

Milos – Snorkleparadis

Steinformasjoner og grotter i Kleftiko kystområdet på Milos

Kykladenes skjulte skatt, med fargerike steiner, hvite klipper og et turkis hav som glitrer i solen. Den greske øya byr på en rekke unike strender, fra de månelignende landskapet ved Sarakiniko til boblene på havbunnen ved Paliochori stranden (ha med dykkebriller).

Book en dagstur til Kleftiko, en bukt rett ut av en eventyrbok! Med sine blendende hvite klipper, sjøgrotter og det krystallklare vannet er dette stedet perfekt for snorkling.

Ta også en tur langs kysten og opplev Milos’ fargerike fiskerlandsbyer. Det er som å reise tilbake i tid.

klikk her for å sjekke ledige hoteller

bestill

Mykonos – Der stjernene møtes

Greske øya Mykonos

Bra for: Vennetur, Fest

Velkommen til Mykonos, øya der verdenskjente kjendiser samles for sol, sjø og fest! Med sine luksuriøse hoteller, hippe restauranter og et natteliv som aldri sover, er Mykonos stedet der glamour møter avslapping. Her kan du spotte alt fra Hollywood-stjerner til toppmodeller som slapper av på stranden eller rocker dansegulvet.

Ta en tur gjennom de sjarmerende gatene i gamlebyen Chora. Dette labyrint-lignende nettverket av gater er spekket med overraskelser rundt hvert hjørne – koselige kafeer, unike butikker og vakker arkitektur venter på å bli utforsket.

Enten du vil slappe av på en rolig strand eller feste til solen står opp, har Mykonos noe for enhver smak. Fest på Scorpios Beach Club eller dra på den familievennlige Ornos Beach.

Elia Beach er den største stranden på Mykonos og her er det rikelig med muligheter for vannsport.

Midt i Mykonos ligger Ano Mera, en malerisk by med en rekke historiske landemerker, inkludert det 16. århundre klosteret Panagia Tourliani, som er kjent for sitt majestetiske klokketårn. 

For mer historie, ta en båttur til naboøya Delos, hvor ifølge gresk mytologi, gudene Apollo og Artemis ble født. 

klikk her for å sjekke ledige hoteller

bestill

Når er det best å reise til Hellas? 

Sommeren (juli til august) er topp for strandliv, bading, og festivaler, men det er høysesong, så forvent mange turister. Høsten (september til oktober) er roligere og fortsatt varm nok for strandliv, ofte med lavere priser. Våren (april til juni) tilbyr mildt vær, ideelt for sightseeing.

Lyst til å pakke kofferten med en gang? Det skjønner vi! 

Enten du er ute etter solrike strender, rik historie, eller frodige landskap, vil Hellas overgå dine forventninger og etterlate deg med minner for livet.

Hver øy har sin unike sjarm og du kan ofte finne ferger som tar deg fra en gresk øy til en annen. Og husk, hos Momondo finner du de billigste flybillettene til Hellas.