Norge

Beste spahotell i Rogaland: Ikke la deg lure

Anders Olsen

Inneholder annonselenker

På utkikk etter en avslappende ferietur i Rogaland? Vi har funnet de beste spahotellene i fylket!

Rogaland er godt kjent for sin vakre natur, og har også noen vakre spahoteller å by på. I denne artikkelen har vi gjort en grundig gjennomgang av ulike hoteller i Rogaland, og kun inkludert hotellene som faktisk har spa.

For en tid tilbake bestille jeg faktisk et «spaopphold» i Rogaland, og gjorde som de fleste andre. Jeg søkte etter de beste spahotellene i Rogaland.

Problemet? De aller fleste artiklene inkluderte et hav av hoteller uten spa. Jeg nevner ingen navn, men resultatet ble en stor skuffelse. I god tro bestilte jeg «det beste spahotellet i Rogaland», kun for å finne ut at det ikke engang var spa på hotellet når jeg ankom.

Listen over hoteller i denne artikkelen er derfor en god del kortere enn på andre nettsider. Årsaken er enkel. Vi har kun inkludert hoteller som faktisk har spa!

Kort og godt: Dette er spahotellene i Rogaland

De beste spahotellene i Rogaland

Med det ute av veien, kan vi ta en nærmere titt på de hotellene i Rogaland som faktisk har spa. Hvilket hotell velger du?

Scandic Royal Stavanger: I hjertet av byen

Scandic Royal Stavanger
Booking.com

Scandic Royal er en aldri så liten perle i hjertet av Stavanger. Ønsker du å bo sentralt, og samtidig få tilgang til en spa- og velværeavdeling i toppsjiktet, er dette hotellet for deg.

Flott spa- og velværeavdeling

Etter min mening er den største fordelen med hotellet selve spa- og velværeavdelingen. Her kan du blant annet koble av i det oppvarmede svømmebassenget, eller eventuelt ta en tur opp i det romslige boblebadet. Om boblebadet ikke er varmt nok for deg, kan du alltids ta en tur inn i badstua for en varm og beroligende atmosfære.

I spaet er det lagt til rette for at du kan koble av fra hverdagens bekymringer – og det funker. Om du er som meg, og får litt dårlig samvittighet om du går glipp av en treningsøkt, nevner jeg også at velværeavdelingen har et eget treningsrom. Etter å ha ligget rett ut på spaet i et par timer er det jo ikke så dumt med en aldri så liten treningsøkt.

God beliggenhet

Det er få spahoteller som kan konkurrere med beliggenheten til Scandic Royal Stavanger.

Hotellet ligger kun 15 minutter fra flyplassen, mens du kan ta deg til Gamlebyen på drøye 10 minutter til fots. Samtidig tar det kun 5 minutter å gå til sentralstasjonen. Hotellet ligger rett og slett midt i sentrum. Mer er det ikke å si!

Egen restaurant på hotellet

På hotellet finner du den populære restauranten Roast. Restauranten har et overordnet fokus på grillede kjøttretter og fersk sjømat. Og ja, de bruker naturligvis norske råvarer så langt det lar seg gjøre.

Frokost er naturligvis også inkludert i prisen, hvor det serveres en god blanding av kontinentalsk, vegetarisk, vegansk og glutenfri mat.

Kundenes erfaringer

Kundene har generelt lite å utsette på Scandic Royal Stavanger. Stikkord som «hyggelig personale», «god frokost» og «flott spa-avdeling» er gjengangere.

Det er bare å gå videre til Booking.com, og du vil raskt se at kundene er storfornøyde!

Bestill ditt opphold her

bestill

Sola Strand Hotel & Spa: Unikt strandhotell

Booking.com

Om du vil komme deg litt vekk fra byen, er Sola Strand Hotel & Spa et åpenbart valg. Selv om hotellet befinner seg i landlige omgivelser, er det bare en drøy 15-minutters kjøretur før du er i Stavanger.

Spaopplevelse ved havet

Obs: For dere som reiser med barn nevner vi at det er 16-årsgrense i spa-avdelingen mellom 07:00 og 22:00.

Det er ikke uten grunn at Sola Strand Spa omtales som en av Norges beste spa- og velværeavdelinger. I velværeavdelingen kan du nyte dagene i det oppvarmede bassenget, før du tar en tur inn i badstuen.

Når tiden er inne for å kjøle seg ned litt, kan du alltids hoppe ut i kaldtvannskulpen – om du tør. Eventuelt kan du jo heller ta et behagelig fotbad, mens du ser på at de andre gjestene prøver å manne seg opp til en tur ut i kaldtvannskulpen.

Godt utvalg på spamenyen

Sola Strand Spa er noe for seg selv. Spaet har hele fem behandlingsrom, hvor du kan booke det du måtte ønske fra spamenyen. På spamenyen finner du blant annet aroma- og hodebunnsmassasje, klassisk massasje, ansiktsmassasje, fotmassasje og mye mer. De mest unike behandlingene er nok likevel Ocean Experience og Earth Experience.

Med Ocean Experience får du en behagelig helkroppsskrubb med salt- og oljepeeling, før det hele avsluttes med en avslappende hodebunnsmassasje.

Behandlingen Earth Experience passer perfekt for deg som vil tilføre ekstra fuktighet til tørr og gusten hud. Her får du en 50-minutters fuktighetsbehandling, som etterlater huden med en fresh glød. Også her avsluttes behandlingen med en nydelig hodebunnsmassasje. Det liker vi!

Direkte tilgang til Solastranden

Som om ikke spa- og velværeavdelingen var god nok, må vi nesten trekke frem beliggenheten her også. Fra hotellet får du flott panoramautsikt utover Nordsjøen, samtidig som hotellet har direkte adgang til Solastranden.

Stranden er hele 2300 meter lang, og Sunday Times har faktisk kåret Solastranden til verdens 6. beste strand. Hotellet er å finne i nordenden av stranden, hvor det samtidig er kort avstand til Solastranden golfbane.

Her er vel det meste lagt til rette for et flott opphold på et av Norges beste spahotell?

Bestill ditt opphold her

bestill

Spahotell i Rogaland: Kort oppsummert

Vi håper du har fått bedre oversikt over hvilke hoteller i Rogaland som faktisk har spa. I praksis finner du to flotte spahoteller i fylket – nemlig Scandic Royal Stavanger og Sola Strand Hotel & Spa.

Scandic Royal Stavanger passer perfekt for deg som trives i sentrale omgivelser, mens Sola Strand Hotel & Spa er hotellet for deg som virkelig vil koble av og nyte naturen.