Gran Canaria

De beste hotellene på Gran Canaria: Våre anbefalinger

Anders Olsen

Inneholder annonselenker

Nordmenn reiser til Gran Canaria gang på gang – og det er ikke uten grunn. Klimaet er behagelig hele året, med milde vintre og varme somre. Øya byr på alt fra storslåtte sanddyner og flott natur, til koselige småbyer med hyggelig atmosfære.

Det er ikke akkurat ukjent for nordmenn å ta en tur til anerkjente Granca. Vi har derfor tatt en titt på noen av de mest populære hotellene, og kåret det vi mener er de beste hotellene på Gran Canaria. Hotellene er vurdert ut fra mange ulike kriterier – slik som beliggenhet, fasiliteter og pris.

Enten du planlegger en hyggelig familietur, eller en romantisk tur med din bedre halvdel, finner du gode alternativer blant hotellene i denne artikkelen.

Kort oppsummert: Våre favoritter

Lopesan Baobab Resort: Luksuriøst og barnevennlig

Lopesan Baobab Resort
 • Antall stjerner: 5 av 5
 • Beliggenhet: Costa Meloneras
 • Passer best for: Hele familien

Er du ute etter et luksuriøst og barnevennlig hotell på Gran Canaria? Da anbefaler vi Lopesan Baobab Resort. Hotellet, med sine 5 stjerner, ligger i Costa Meloneras, kun 300 meter fra stranden. Kanskje er det ikke så rart at Lopesan Baobab Resort er kåret til en av Gran Canarias beste familiehotell?

Hotellet er designet som en afrikansk landsby, med flotte bassengområder, en tropisk hage og imponerende arkitektur. Det unike designet gjenspeiles innendørs, og hotellrommene er delikat innredet med eksotiske farger.

Her er det for øvrig ikke bare stilen som imponerer. Reiser du med familien vil nok de minste la seg imponere over de 7 ulike bassengene, hvor 2 av de er omringet av en kunstig strand. Klatreveggen og fossefallet er også store favoritter blant de yngre. Samtidig er det godt tilrettelagt for de aller yngste – med 2 helt egne barnebasseng.

Etter en lang dag ved bassenget, kan du alltids slappe av litt i spa-avdelingen, eller ta en liten økt på treningssenteret. Mens du kobler av, kan barna leke seg i den betjente barneklubben.

På hotellet finner du hele 4 restauranter. Her kan du velge blant 2 bufférestauranter, en middelshavs- og grillrestaurant, og en afrikansk restaurant.

I tillegg finnes det mange flotte restauranter i nærområdet. Ta gjerne en tur innom Restaurante El Senador, som ligger kun ti minutter gange fra hotellet.

Med flotte bassengområder, et stort utvalg av fasiliteter, og et unikt afrikansk design, er det ikke overraskende at Lopesan Baobab Resort er et populært valg på Gran Canaria. Anbefales!

Se tilbud hos Apollo

bestill

Don Gregory by Dunas: Voksenhotell på stranda

Don Gregory by Dunas
 • Antall stjerner: 4 av 5
 • Beliggenhet: San Agustín
 • Passer best for: Voksne (aldersgrense 16 år)

Don Gregory by Dunas er hotellet for deg som vil slappe av og nyte en rolig ferie, helt uten «støy og mas» fra de yngste. Beliggenheten ved stranden Playa de San Agustin er helt perfekt, og gir en herlig avslappet atmosfære på hotellet.

Hotellet er elegant og moderne, med flott innredning og velholdte fasiliteter. Rommene står til samme standard. Her får du både romslige og komfortable hotellrom, men alt du måtte trenge for et behagelig opphold. Hva med å slå på stortromma, og gå for et av rommene med fantastisk utsikt utover havet?

Maten på Don Gregory by Dunas er samtidig av ypperste kvalitet. Hotellets bufférestaurant, Greg’s Kitchen, serverer deilige retter fra både lokale og internasjonale kjøkken. Skulle det friste mer med á la carte, kan du alltids ta turen til Las Burras Beachhouse, som ligger flott til på stranden nedenfor hotellet.

På hotellet finner du to bassenger. Det store bassengområdet er perfekt for late dager i solen, og du får samtidig direkte adgang til stranden. Enten du trives best ved bassenget eller på stranden, kan du nyte late dager i en solseng med lyden av bølgeskvulp i bakgrunnen.

Det som virkelig gjør Don Gregory by Dunas til et toppvalg, er den rolige og avslappende atmosfæren på hotellet. Aldersgrensen er nemlig 16 år, og hotellet er derfor perfekt for en romantisk getaway.

Personalet på hotellet får også skryt for å være både vennlige og imøtekommende. Her jobbes det på for at du skal få et perfekt opphold, og kunne koble av fra hverdagen ellers.

Med sin fantastiske beliggenhet, flotte fasiliteter og avslappede atmosfære, er Don Gregory by Dunas blant de beste valgene for voksne som vil ha en rolig og behagelig ferie på Gran Canaria.

Se tilbud hos Apollo

bestill

Maspalomas Resort by Dunas: For hele familien

Maspalomas Resort by Dunas
 • Antall stjerner: 4 av 5
 • Beliggenhet: Maspalomas
 • Passer best for: Barnefamilier

Maspalomas Resort by Dunas er et familievennlig All Inclusive-hotell, beliggende i Maspalomas på Gran Canaria. Hotellet er en del av Apollo Mondo Family-serien, som fokuserer på å tilby gode opplevelser for hele familien.

Med All Inclusive inkludert i prisen kan du nyte ferien uten bekymringer. Hotellet har et frodig hageområde med palmetrær og fargerike blomster, som skaper en avslappende og behagelig atmosfære.

På hotellet finner du to bassengområder, hvorav begge områdene er godt tilrettelagt for barna. Det ene området har et helt eget barnebasseng, mens det andre har en egen barnedel i bassenget. I tillegg kan barna leke seg i plaskebassenget Duni Park, som passer perfekt for de aller minste.

Selv om Maspalomas-stranden ligger et stykke vekk fra hotellet, er det ikke vanskelig å komme seg dit. Som gjest får du nemlig tilgang til en egen buss som kjører til Maspalomas-stranden 4 ganger daglig.

Etter en lang dag på stranden er det bare å ta turen til buffetrestauranten på hotellet. Her serveres varierte retter til alle måltidene, som selvfølgelig er inkludert i All Inclusive-pakken. I tillegg kan du alltids besøke Mondo Cafe, hvor hele familien kan nyte ulike kaffedrikker og ferskpresset juice.

Som nevnt er hotellet en del av Apollo’s familieserie. Gjennom dagen arrangeres det morsomme aktiviteter i barneklubben Club Polly & Mino. Her kan barna leke, tegne og bli kjent med andre barn på hotellet.

Med sitt fokus på gode familieopplevelser, er Maspalomas Resort by Dunas et godt valg for deg som reiser med barn.

Se tilbud hos Apollo

bestill

Cristina by Tigotan: Storbyfølelse i Las Palmas

Cristina by Tigotan
 • Antall stjerner: 4 av 5
 • Beliggenhet: Las Palmas
 • Passer best for: Voksne (aldersgrense 16 år)

Cristina by Tigotan er et flott hotell som byr på en luksuriøs og avslappende opplevelse for voksne gjester. Med perfekt beliggenhet i Las Palmas, kan du nyte både strandlivet og storbyfølelsen samtidig.

Selve hotellet fremstår som moderne og svært velholdt. Rommene er romslige og stilfulle, og flere av de har egen balkong med fantastisk utsikt over Atlanterhavet.

Selv om hotellet ligger rett ved Las Canteras-stranden, er det selvfølgelig også et eget bassengområde på hotellet.

I hotellets egne restaurant serveres både frokost- og middagsbuffé. Mellom måltidene anbefaler vi en tur innom poolbaren, som serverer drikke og småsnacks gjennom dagen.

Med kun voksne gjester skapes en rolig og avslappet atmosfære på hotellet. Samtidig ligger Las Palmas med sine kulturelle opplevelser, shoppingmuligheter og restauranter rett utenfor døren. Her kan du virkelig få den perfekte blandingen av avslapning og storbyopplevelser.

Se tilbud hos Apollo

bestill

Abora Interclub by Lopesan

Abora Interclub by Lopesan
 • Antall stjerner: 4 av 5
 • Beliggenhet: San Agustín
 • Passer best for: Barnefamilier

Abora Interclub by Lopesan er et av de aller beste hotellene for familier som reiser med barn til Gran Canaria. Her får du en knallgod All Inclusive-opplevelse, med et bredt utvalg av fasiliteter og aktiviteter, som garantert vil holde hele familien underholdt.

Et av de største høydepunktene på hotellet er nok vannparken, med artige vannsklier som barna garantert vil elske. I tillegg finnes det flere små basseng spredt rundt på området, slik at du enkelt kan variere litt fra dag til dag.

Etter noen timer i vannparken, anbefaler vi så absolutt en tur over til voksenbassenget. Her er atmosfæren roligere, og man får et aldri så lite pust i bakken.

Hotellet tilbyr også et bredt spekter av underholdning og aktiviteter for både store og små gjester, slik at ingen vil kjede seg under oppholdet.

Etter en lang dag ved bassenget kan hele familien se frem til deilige måltider i bufferestauranten, hvor det serveres varierte retter med noe for enhver smak. Om middagslysten ikke er helt til stede, anbefaler vi samtidig Snack & Go – en liten food court hvor det serveres enkle retter som hamburger og pizza.

Abora Interclub by Lopesan er et godt alternativ for deg som reiser med barn. På hotellet finnes en helt egen vannpark, og oppholdet kan nytes med All Inclusive.

Se tilbud hos Apollo

bestill

Ofte stilte spørsmål

Hvor bør man bo på Gran Canaria?

Hvor du bør bo på Gran Canaria avhenger av hva du vil få ut av ferieturen. Øya er delt inn i flere ulike områder, som alle har sine egne unike særpreg. Vi anbefaler spesielt disse områdene:

 • Costa Meloneras: Et rolig og eksklusivt område, med flotte strender og koselige butikker og restauranter.
 • Las Palmas: Her får du storby og strand i ett. Et godt valg for deg som trives i mer urbane strøk.
 • Maspalomas: Et populært område for både voksne og barn, med flotte strender og gode shoppingmuligheter.

Hvor lang er flyreisen til Gran Canaria?

Flytiden fra Norge til Gran Canaria er omtrentlig 6 timer. Fra Gardermoen er flytiden 5 timer og 45 minutter.

Når bør man reise til Gran Canaria?

På Gran Canaria er været godt året rundt. Etter vår mening er den beste tiden å reise til Gran Canaria er mellom november og april. I denne perioden er det litt mildere, med gjennomsnittstemperaturer på omtrentlig 20-25°C.