Paris

Beste Hotell i Paris Sentrum: Våre 7 utvalgte favoritter

Karl Øgaard

Inneholder annonselenker

Er du klar til å si «Oui» til Paris, men «Non» til skuffende overnatting? Vi har undersøkt populære hoteller i timevis og sjekket ut alt fra beliggenhet og komfort til fasiliteter og gjesteomtaler.  

Så la oss være din guide i labyrinten av hoteller. Her får du anbefalinger fra rom med utsikt som gir deg gåsehud, til budsjett (så du kan unne deg noen ekstra croissants) – her er de beste stedene å legge hodet ditt etter en dag fylt med amour og eventyr i byen av lys.

Kort og godt: Topp 3 beste hotell i Paris

Anbefalte hotell i Paris sentrum 🗼

Prisklasser: For hvert hotell i listen har vi kikket på priser for dobbeltrom, 1 natt, i lav- og høysesong. Men, ikke ta det for god fisk. Priser hopper og spretter med sesongene, vet du. Det er bare for å gi deg en pekepinn.

1. Hotel Cluny Square: Midt i smørøyet

hotel cluny square paris

$$-$$$ (2000 – 4500 kr)

Velkommen til Hotel Cluny Square, plassert midt i det pulserende latinerkvarteret. Her får du en skjønn miks av bohemsk sjarm og en dypp i byens historie og kultur.

Ønsker du å bo der alt skjer? Da er dette stedet! Rett utenfor døra vrimler det av spisesteder, kule barer, og koselige kafeer. Og du er praktisk talt nabo med den populære restauranten La Sirena. Blir du sugen på pizza MÅ du dit. 

Inne på hotellet venter komfortable rom – med god lydisolering (Paris sover aldri helt), og minibar. Og personalet? De er noen av de hyggeligste folkene du vil møte i følge gjesteomtalene vi leste. 

Beliggenheten kunne ikke vært bedre. Cluny La Sorbonne t-bane- og togstasjon er bare 110 meter unna. 

Ta en kort spasertur, og du er rett ved de vakre Luxembourg-hagene. Og den majestetiske Notre Dame? Kun en 7-minutters gåtur.

Er du på jakt etter den perfekte kombinasjonen av beliggenhet og pris? Hotel Cluny Square står klart til å ta imot deg.

Finn beste pris!

bestill

2. Paris j’Adore Hotel & Spa: Mest romantiske

j'Adore - romantisk hotell i Paris

$$$-$$$$ (4000 – 6000 kr)

Klar for litt ekstra romantisk «je ne sais quoi»? Paris j’Adore Hotel & Spa er en flunkende ny romantisk oase i det kule Batignolles-strøket, rett ved siden av Parc Monceau. 

Hotellet ligger bra til for å se Champs Elysees og Triumfbuen. Eller hva med en koselig spasertur til Montmartre?

Tenk deg å komme tilbake fra en lang dag ute i byen til en avslappende jacuzzi på rommet. Og det beste? Du trenger ikke engang å reise deg fra senga for å stille inn perfekt boblebadstemperatur – bare napp i iPaden som styrer alt fra lys til gardiner.

Nyt en magisk duo-massasje i det fabelaktige spaet og nyt en cocktail i baren etterpå. 

Kort sagt, hvis du og kjæresten drømmer om en (spicy) parferie i Paris, må du bare sjekke ut Paris j’Adore Hotel & Spa. 

Finn beste pris!

bestill

3. Hotel Joyce – Astotel: Rimelig og bra

Hotel Joyce Astotel i Paris

$-$$ (1500 – 2500 kr)

Leter du etter budsjettvennlig hotell i Paris – der «budsjett» sannsynligvis betyr at du må hoste opp over 2000 kroner natta fordi… vel, det er Paris? Da må du sjekke ut Hotel Joyce Astotel i det 9. arrondissementet (bydel).

Det er hvertfall rimeligere sammenlignet med de fleste sentrale hotell i Paris. Og dette 3-stjerners hotellet har over 2600 positive omtaler på verdens største reisenettsted, Tripadvisor.

Med hele tre metrostasjoner et steinkast unna, er dette ditt springbrett til alt Paris har å by på og i nabolaget finner du kulinariske skatter overalt. Gå ikke glipp av nabolagets perler som den majestetiske Opéra Garnier, shoppingmekkaet Galeries Lafayette, eller den berømte Moulin Rouge.

Personalet står klare med et smil og de beste lokale tipsene. Rommene er imponerende rene, komfortable, og ja – de har aircondition.

Så start dagen med en luksuriøs frokost, kanskje en sjakkrunde i lobbyen, og utforsk de kulturelle skattene i nærheten.

Finn beste pris!

bestill

Arrondissement er en administrativ inndeling i Paris og kan oversettes til distrikt eller bydel. Paris er delt inn i 20 slike arrondissementer, nummerert fra 1 til 20. De starter fra sentrum av byen (1. arrondissement) og går utover i en spiral.

4. Too Hotel Paris – MGallery: beste utsikt 

Too Hotel Paris - MGallery

$$-$$$  (2000 – 4500 kr)

Tenk deg å våkne opp, dra til toppetasjen og kaste blikket over Seinen og Eiffeltårnet mens du nasker i deg frokost. Rommene? Top notch, alle med utsikt. 

Og hvis du er typen som liker litt ekstra pampering (hvem gjør vel ikke det?), da må du sjekke ut spaavdelingen. Og har de boblebad på taket? Oh yes! Nyt en kald drink og se solen gå ned bak Paris sin skyline. Livet smiler.

Hotellet ligger i det 13. arrondissementet, noe unna hovedattraksjonene. Men metrostasjonen ligger rett rundt hjørnet og tar deg dit du vil på null komma niks.

Finn beste pris!

bestill

5. Hotel Molitor Paris – MGallery Hotel Collection: Flott basseng

Hotellrom på Hotel Molitor Paris

$$$-$$$$ (4000 – 6500 kr)

Hotel Molitor Paris – MGallery Hotel Collection tar luksus og avslapning til et nytt nivå med sitt 1700 m² store spa. Og vent til du ser det 46 meter lange oppvarmede bassenget! Ta en liten svømmetur før frokost og nyt dyp massasje etter en lang dag med sightseeing.   

Stort svømmebasseng på Molitor Paris Hotell

Inne på hotellet finner du rom som skriker komfort, toppet med små velværeprodukter fra Clarins. Og for kunstelskere? Det er over 100 gatekunstverk spredt over hele stedet – nesten som et lite museum.

Sulten? De har to knallbra restauranter! Autentisk fransk mat? Selvfølgelig. Utsikt over byen fra en takterrasse mens du spiser? Absolutt! Og hvis du trenger en drink (eller to), så kan du henge ved bassengbaren.

Så, hvis du vil ha mer enn bare en seng i Paris, og ønsker en hel opplevelse, er Hotel Molitor Paris stedet å være.

Finn beste pris!

bestill

6. Brach Paris: 5-stjernes luksus i sentrum 

brach paris luksushotell

$$$$-$$$$$ (7000 – 10,000 kr)

Hvis du vil bo kongelig i Paris, se mot Brach Paris i det fancy 16. arrondissement. Bare et steinkast fra Eiffeltårnet og Trocadéro, skjuler dette 5-stjernershotellet seg litt bort fra turisthordene – og gir deg luksus med roen i behold.

Her får fasiliteter som spa, treningssenter (PT’en står klar hvis du vil pushe litt ekstra), barnepass, basseng, badstue og tyrkisk bad for å nevne noen. Det er lett å glemme hverdagsstresset for å si det sånn. 

Rommene er nydelig innredet! Vi snakker high-end lydanlegg, deilig myk seng, spesiallagde badeprodukter og sengetøy så luksuriøst at du tror du drømmer. De har tenkt på alt. 

Og de heldigste kan steppe ut på private terrasser med utsikt som får Instagram-feeden din til å glitre. 

Er du en foodie? Herlige middelhavsretter og prisbelønt bakverk venter på deg. 

Trenger du billetter, en restaurant-reservasjon eller kanskje en limo? Deres concierge er på saken. Og ja, romservice er selvsagt 24/7. Kort sagt, Brach Paris er luksus på steroider. Book nå, og opplev magien!

Finn beste pris!

bestill

7. Pepper & Paper Apartments: Ideelt for familier

Pepper & Paper Apartments

$$-$$$ (2000 – 4000 kr )

I det sjarmerende femte arrondissementet (latinerkvarteret), finner Pepper & Paper Apartments. En kombinasjon av hotellfasiliteter og hjemmefølelsen av en leilighet. Beliggenheten er ideell for familier, kun 13 minutters gange fra den vakre Luxembourg-hagen og et steinkast fra Pantheon. 

Ønsker du å utforske byen videre, spaserer du bort til metrostasjonen på 5 minutter.

Hver leilighet byr på ett eller to soverom, en stue med sovesofa og kjøkken. Resepsjonen er tilgjengelig 24/7. Vaskeri har de også. 

Er du keen på å lage din egen mat, finner du dagligvarebutikken rett ved. Ellers er det mye digg mat å finne rundt metroen. 

Pepper & Paper har også et spillbibliotek som vil få deg til å glise. Uansett om det er Mario Kart, eller Trivial Pursuit er det bare å låne. 

Med plass til opptil seks gjester, er disse leilighetene ideelle for en familieferie til Paris.

Finn beste pris!

bestill

Oppdag Paris bydel for bydel

Vet du ikke helt hvor du skal bo i Paris? La oss dykke inn i hva de 9 mest sentrale arrondissementene har å by på av kjente steder og severdigheter.

Les quartiers de paris
  • 1. arrondissement: Perfekt for sightseeing med Musée du Louvre og Palais Royal øverst på lista. 
  •  2. arrondissement: Et glimt av Paris fra en annen tid. Vakre gater, overbygde passasjer og det eldste bakeriet i Paris, Stohrer. 
  • 3. arrondissement: En hub av kafeer, museum og kunst.
  • 4. arrondissement: Her finner du Notre-Dame katedralen og en av de mest besøkte museene, Pompidou-senteret. 
  • 5. arrondissement: Latinerkvarteret har et yrende natteliv, flott arkitektur, rimelige restauranter og selvsagt Panthéon mausoleum. 
  • 6. arrondissement: Her finner du den eldste kirken Saint-Germain-des-Prés, eksklusive butikker og Luxembourg-hagene. 
  • 7. arrondissement: Masse ikoniske landemerker som Eiffeltårnet, Champ de Mars parken og Les Invalides med sine mange museer. 
  • 8. arrondissement: Shop luksusmerker som Chanel og Dior i Champs-Élysées og se Triumfbuen.
  • 9. arrondissement: Finn din neste favoritt parfyme på Le Printemps, besøk Opéra Garnier og Galeries Lafayette shoppingsenter.

Ofte stilte spørsmål

Er det vanlig å gi tips i Paris?

Serviceavgift er ofte inkludert i restaurantregningen, så tips er generelt frivillig i Paris. Det er vanlig å runde opp regningen eller la småpenger ligge igjen ved god service. Taxi-sjåfører forventer ofte at man runder opp totalen. 

Hvor er det sentralt å bo i Paris?

Det er mest sentralt å bo i 1.-9. arrondissement. Dette gir deg nærhet til populære severdigheter som Eiffeltårnet, Louvre, og Notre-Dame. Når det er sagt, er kollektivtransport i Paris så omfattende at selv om du bor litt utenfor disse kjerneområdene, vil du fortsatt ha lett tilgang til byens viktigste severdigheter. 

Når er det best å reise til Paris?

Det beste tidspunktet å reise til Paris er vår (april-mai) og høst (september-oktober). Da er været og turiststrømmen på et behagelig nivå. 

Er det dyrt å shoppe i Paris?

Shopping i Paris kan være dyrt, spesielt i luksusbutikker og designforretninger. Men byen har også rimelige markeder og vintagebutikker.

Hvor lenge går metroen i Paris?

Metroen i Paris går fra ca. 05:30 til ca. 01:15 på hverdager, og til ca. 02:15 på fredager og lørdager.

Nå er du forhåpentligvis godt rustet til å velge ditt lille palass i Paris. Så, hva venter du på? Hopp inn, book den senga, og gjør deg klar for magi!