Reisetips

Hvor er det varmt i oktober? 13 varme feriesteder du må se

Karl Øgaard

Inneholder annonselenker

Lyst på en pause fra høstværet og lurer på hvor det er varmt i oktober? Her finner du en liste med varme reisemål. Fra eksotiske øyer til pulserende storbyer – vi har noe for enhver smak. Så slapp av, les videre og tenk over hvor du vil nyte sol, sjø og kanskje en cocktail eller to?

Varme feriesteder i oktober

Vi har laget en liste over populære reisemål i oktober gruppert etter gjennomsnittstemperatur:

varme steder i oktober

Varmt (15-27°C)

Madeira, Portugal

Alltid et bra reisemål uansett når på året du drar. Klimaet er mildt og behagelig året rundt. Men hvis du planlegger å dra i oktober, er det en spesielt fin tid å besøke. En gjennomsnittstemperatur på rundt 22-24 grader er perfekt til å utforske øyas vakre landskap og kystområder. Sjekk ut de fantastiske spaene og varme kildene for en maksimal avslappende opplevelse. 

Et populært hotell på Madeira er Belmond Reid’s Palace, som ligger i Funchal. Hotellet er kjent for sin historiske sjarm, fantastiske utsikt over havet og de vakre hagene rundt eiendommen. Men det er også mange andre gode overnattingssteder på øya, alt fra boutique hoteller til tradisjonelle gjestehus.

 • Gjennomsnittstemperatur: 20-24°C
 • Dagslys: 11t
Booking.com

Marokko

Oktober er en av de beste månedene å besøke Marokko. De fleste steder kan du forvente mellom 17-29 grader. Helt ypperlig for sightseeing. 

Marrakech er en av de mest populære byene, med sine fantastiske palasser, fargerike markeder og vakre hager. Du kan også besøke de historiske byene Fez og Casablanca, eller utforske det vakre landskapet i Atlasfjellene eller Sahara-ørkenen. 

 • Gjennomsnittstemperatur: 17-29°C
 • Timer med sol: 11-12t
Booking.com

Kreta, Hellas 

Et supert valg for både par og barnefamilier. Øya har et variert landskap, fra hvite strender og til høye fjell. Opplev Europas lengste ravine i Samaria, ta en snorkletur i det krystallklare vannet og nyt tradisjonelle matretter. På denne tiden er klimaet behagelig med temperaturer opptil 24°C i oktober. 

 • Gjennomsnittstemperatur: 20-24°C
 • Timer med sol: 11t
Booking.com

Kroatia

Hvis du er ute etter en strandferie med garantert sol og varme, er kanskje oktober ikke den beste tiden. Populære destinasjoner som Dubrovnik og Split har en forventet dagtemperatur mellom 15°C og 22°C. Men selv om været er kjøligere, er det fortsatt mange fordeler ved å reise til Kroatia i oktober. Attraksjoner, strender og byer er mindre overfylte. Det er også en perfekt tid å dra på vinsmaking og sjekke ut lokale festivaler. Billigere er det også. 

 • Gjennomsnittstemperatur: 15-22°C
 • Timer med sol: 11-12t
Booking.com

Rhodos, Hellas

Oktober er lavsesong på Rhodos. Det betyr lavere priser og færre folk. Temperaturene ligger vanligvis mellom 20-25 grader Celsius, og det er lite regn. Besøk Akropolis i Lindos og nyt den nydelige utsikten over Middelhavet. 

 • Gjennomsnittstemperatur: 22°C
 • Timer med sol: 10t
Booking.com

Mallorca, Spania

Her kan du nyte et mildt og solfylt klima på omtrent 23-25°C, men mot slutten av måneden kan det bli genservær. Besøk Serra de Tramuntana-fjellene eller noen av øyas mange strender og bukter. Mallorca har også mange historiske severdigheter, som den berømte Palma katedralen og Castell de Bellver. 

 • Gjennomsnittstemperatur: 24°C
 • Timer med sol: 11t
Booking.com
sol og varme i oktober

Varmere (20-28°C)

Sevilla, Spania

Hvis du er glad i arkitektur, historie og tapas, er Sevilla i Andalucia regionen midt i blinken for deg. Om sommeren kan temperaturer klatre over 40 grader, så oktober er en veldig fin tid å dra. 

 • Gjennomsnittstemperatur: 22-27°C
 • Dagslys: 11t
Booking.com

Kypros

Kypros som et ypperlig valg for en solrik oktober-ferie. Denne idylliske øya byr på et varmt og tørt klima, med temperaturer som kan klatre opp til behagelige 28°C. 

Fordyp deg i Kypros’ rike historie og kultur ved å utforske ikoniske severdigheter som den sjarmerende Kyrenia-havnen og det mytiske fødestedet til gudinnen Afrodite. Kos deg med krystallklart vann, gylne sandstrender og smakfulle kulinariske opplevelser. 

Kypros er virkelig et paradis for både kropp og sjel, og vil garantert gi deg uforglemmelige minner.

 • Gjennomsnittstemperatur: 26°C
 • Dagslys: 11t
Booking.com

Gran Canaria, Spania

Perfekt reisemål for de som ønsker en varm og solfylt ferie i oktober. Klimaet på øya er generelt varmt året rundt, med temperaturer som vanligvis holder seg mellom 24°C og 27°C i oktober. Som en norsk sommer. Gran Canaria er kjent for sine vakre strender, som Maspalomas og Puerto Rico, og sitt turkisblå hav. Du kan også utforske øyas imponerende fjellandskap, besøke de sjarmerende landsbyene i innlandet, eller ta en tur til hovedstaden Las Palmas. Det er mange muligheter for vannsport, golf og fotturer på øya, og det er også mange barer, restauranter og klubber for å oppleve nattelivet.

 • Gjennomsnittstemperatur: 26°C
 • Dagslys: 12t
Booking.com

Florida, USA

Florida er også en kul plass å vurdere. Miami for eksempel. Klimaet i denne perioden er vanligvis mildt og behagelig, med en gjennomsnittstemperatur på rundt 22-28 grader langs kystområdene og litt lavere temperaturer i innlandet. Dette gjør det til en fin tid å utforske de mange attraksjonene og strendene i delstaten uten å bli overveldet av varmen. 

 • Gjennomsnittstemperatur: 22-28°C
 • Dagslys: 12t
Booking.com
Syden i oktober

Varmest (30+°C)

Thailand 

Med varme og fuktige temperaturer vil du føle deg som om du er i et tropisk paradis. Hva med å dra til de vakre øyene i sør, som Phuket og Koh Samui? Nyt nydelige strender eller oppleve det pulserende bylivet i Bangkok, og smak på noen av de fantastiske thailandske rettene. Og hvis action og eventyr er mer din greie, kan du prøve deg på dykking, kajakkpadling eller thaiboksing. 

 • Gjennomsnittstemperatur: 24-31°C
 • Dagslys: 12t
Booking.com

Dubai 

Et annet bra alternativ for en skikkelig varm ferie i oktober. Det er varmt i byen hele året med temperaturer opptil 36°C. Du kan se Burj Khalifa, verdens høyeste bygning, eller kjøre på sanddynene i ørkenen.

 • Dag: 25-36°C
 • Dagslys: 10t
Booking.com

Maldivene

En øygruppe i Indiahavet kjent for sine fine strender og turkise vann. Klimaet er varmt og fuktig året rundt, med temperaturer på opptil 30°C i oktober. Slapp av på stranden, snorkle i det klare vannet og besøk en av de fine spaene. Oktober er mot slutten av regntiden, så her er det muligheter for å skaffe billige billetter. Litt regn må du nok regne med, men det går som oftest fort over.

 • Gjennomsnittstemperatur: 27-31°C
 • Dagslys: 12t
Booking.com

Aruba

Hvis det er snorkling og vakre strender du vil ha, så må du sjekke ut Aruba! Oktober er en flott tid å besøke denne øya med gjennomsnittstemperaturer på rundt 28-30 grader Det er også mindre fuktighet enn i de varmere sommermånedene. Men vær oppmerksom på at du ikke får skyfri himmel hver dag i denne perioden. Du må nok regne med litt regn, men til gjengjeld får du en mindre strøm av turister. 

 • Gjennomsnittstemperatur: 27-31°C
 • Dagslys: 11t
Booking.com
StedGjennomsnittstemperaturTimer med sol (dagslys)
Thailand30°C12t
Maldivene31°C8t
Aruba27-31°C11t
Kypros26°C11t
Gran Canaria26°C12t
Florida22-28°C12t
Madeira20-24°C11t
Marokko17-29°C11-12t
Kreta20-24°C11t
Rhodos22°C10t
Mallorca24°C11t
Kroatia15-22°C11-12t
Hvor reiser man til syden i oktober?

Ønsker du å reise til syden i oktober, er det flere populære destinasjoner å velge mellom. Kanariøyene er en klassiker på grunn av det stabile været og relativt kort flyreise. Kypros og Malta er også gode feriesteder for sol og varme. Kreta har fortsatt behagelige temperaturer i oktober med hvite strender og varierte landskap. Til slutt, hvis du er villig til å ta en lengre reise, er tropiske Thailand en flott destinasjon. 

Jeg håper disse tipsene hjelper deg med å finne et flott reisemål for din ferie i oktober. Husk at det alltid er variasjoner fra år til år, så det er lurt å sjekke værmeldingen før du planlegger reisen.