Reisetips

Hvor er det varmt i august? Varme steder du bør reise

Anders Olsen

Inneholder annonselenker

August – en måned de fleste av oss forbinder med ferie, sol og varme. Men hvor er det egentlig varmt i august? I denne artikkelen gir vi deg gode tips til varme steder du kan reise til på sensommeren!

Det er ikke spesielt vanskelig å finne et varmt reisemål i august. Det bugner av gode alternativer – enten du trives med tropevarme eller en litt kjøligere norsk sommer, finnes det mange gode valg.

For å gjøre det enkelt for deg har vi delt reisemålene inn i tre ulike kategorier.

For deg som trives i varmen (23 – 30°C)

Mallorca

Mallorca er en av Middelhavets mest populære øyer, og vi nordmenn returnerer stadig til dette spanske ferieparadiset.

I august byr Mallorca på temperaturer omkring 29°C, og det er hele 28 regnfrie dager. For deg som liker å bade kan vi også nevne at vanntemperaturen er hele 25°C – her er det null problem å hæle seg!

Det er for øvrig ikke bare gode temperaturer Mallorca har å by på. Denne vakre øya i Balearene har en herlig blanding av idylliske strender, krystallklart vann og sjarmerende landsbyer.

Vi anbefaler samtidig en tur inn til den historiske hovedstaden Palma de Mallorca, hvor du finner den imponerende gotiske katedralen La Seu. Samtidig er hovedstaden godt kjent for sitt livlige natteliv, hvor du alltids kan finne både barer, puber og nattklubber med mye liv.

 • Gjennomsnittstemperatur: 29°C
 • Dagslys: 12t
Booking.com

Kreta

Opplev Kretas rike historie, varierte natur og flotte sandstrender, med en gjennomsnittstemperatur på 29 °C.

Kreta er en favoritt blant oss nordmenn, og de fleste turistene besøker øya en gang mellom midten av mai og utgangen av september.

Enten du vil ha en avslappende ferie, eller vil oppleve så mye som mulig av den lokale kulturen, er Kreta et godt valg. Her kan du utforske øyas kulturelle skatter, som det kjente palasset i Knossos, eller bare slappe av på vakre strender som Elafonisi og Balos.

 • Gjennomsnittstemperatur: 29°C
 • Dagslys: 12t
Booking.com

Madeira

Madeira byr på flotte turstier, høye fjell og dype daler. Øya omtales ofte som Atlanterhavets perle, og er et must for deg som trives i naturskjønne omgivelser.

I august ligger temperaturen på behagelige 24°C, slik at du enkelt kan ta deg en spasertur i naturen uten å risikere heteslag. Øya imponerer med sitt spektakulære landskap, og vi simpelthen elsker den sjarmerende hovedstaden Funchal.

Madeira er stedet for deg som vil kombinere frodig natur og høye fjell med byliv, gode shoppingmuligheter og eksklusive hoteller!

 • Gjennomsnittstemperatur: 24°C
 • Dagslys: 10t
Booking.com

Tenerife

Nyt solen og behagelige temperaturer på Tenerife, en av Kanariøyene.

Tenerife har noe for alle, og er et spesielt godt valg for deg som reiser med familien. Øya omtales ofte som den vakreste av Kanariøyene, og byr på alt fra flotte sandstrender til grønn og frodig natur.

Vi anbefaler et besøk hos Loro Parque, en prisvinnende dyrepark med et imponerende utvalg av dyrearter og spennende show. For deg som trives ute i naturen tipser vi også om vulkanen Teide, hvor du kan nyte en spektakulær utsikt utover øya. Anbefales!

 • Gjennomsnittstemperatur: 29°C
 • Dagslys: 11t
Booking.com

Venezia

Gode reisemål i august inkluderer ikke bare Spania og Hellas. En tur til Venezia i Italia er så absolutt å anbefale.

Ta turen ut på oppdagelsesferd i Venezias romantiske kanaler og historiske bygninger, og nyt den behagelige temperaturen på 26°C. Byen er kjent for sin rike kulturarv og en flott arkitektur.

Venezia er valget for deg som vil spise god mat, se flotte severdigheter og nyte et glass med noe godt i. Om badelysten skulle melde seg kan du alltids ta turen ut til den 15 kilometer lange sandstranden i Cavallino, som ligger omtrentlig én time fra Venezia.

 • Gjennomsnittstemperatur: 26°C
 • Dagslys: 12t
Booking.com

For deg som virkelig vil ha det varmt (30+°C)

Kypros

Pakk badetøyet og gjør deg klar for å oppleve Kypros, en av de mest solrike øyene i Middelhavet.

Med sine 32 grader i august er dette stedet for deg som elsker varme og solskinn. Utforsk de gyldne strendene, det krystallklare vannet og de historiske ruinene på øya. Vi anbefaler samtidig at du prøver en deilig kypriotisk meze, og koser deg med et glass lokal vin.

Nordmenn returnerer til Kypros år etter år, og er et flott valg for både familien og kjæresteparet!

 • Gjennomsnittstemperatur: 32°C
 • Dagslys: 12t
Booking.com

Rhodos

Neste stopp på vår liste er Rhodos. En gresk perle med hele 31°C i august.

Denne vakre øya har noe for enhver samk. Her kan du ta en hyggelig gåtur gjennom de middelalderske gatene i gamlebyen, eller ta en tur ut til en av de mange flotte strendene.

Alt er lagt til rette for late dager i solen, samtidig som det er bra med muligheter for deg som vil ha en opplevelsesferie. Hva med en tur til Lindos Akropolis, eller kanskje en dagstur med ferge over til Marmaris?

 • Gjennomsnittstemperatur: 31°C
 • Dagslys: 12t
Booking.com

Thailand

Lyst til å føle på et skikkelig tropisk klima? Da er Thailand stedet for deg.

Her kan du nyte temperaturer på omtrentlig 31°C, og landet har mye å by på. Prøv gjerne med en tur inn til urbane Bangkok, eller nyt øylivet på Phuket eller Koh Samui.

Det er for øvrig ikke bare bra vær i Thailand. De besøkende skryter stadig av den lokale matkulturen. Ved å oppsøke lokale og autentiske restauranter vil du få en smaksopplevelse du sent vil glemme!

 • Gjennomsnittstemperatur: 31°C
 • Dagslys: 10t
Booking.com

Algarve

32 grader på sommeren, og en fantastisk kystlinje. Ja, vi snakker om Algarve!

Utforsk de dramatiske klippene langs kysten, og ta en tur innom de små idylliske landsbyene. Her er alt lagt til rette for en flott ferietur hvor du kan nyte den fantastiske naturen.

Man kan heller ikke snakke om Algarve uten å nevne golf. Algarve er et paradis som golfspilleren, og du finner mange gode førsteklasses golfbaner i området.

Om du gjør litt research er det også mange private strender å finne langs Algarvekysten. Perfekt for en romantisk get-away!

 • Gjennomsnittstemperatur: 32°C
 • Dagslys: 12t
Booking.com

For deg som liker norsk sommer (18 – 22°C)

Amsterdam

Etter vår mening er Amsterdam en av de mest spennende og hyggelige storbyene i Europa. Med sine vakre kanaler og broer settes stemningen, og du kan nyte lange dager på en koselig kafé eller utforske byen fra en av de mange syklene som er tilgjengelige. For deg som trives best i norske temperaturer nevner vi også at gradestokken stort sett ligger rundt 21°C i august.

Det skjer alltid mye i Amsterdam. August er intet unntak. Du kan se frem til spennende festivaler, slik som Grachtenfestival og De Parade. Her kan du oppleve Amsterdam på sitt beste!

 • Gjennomsnittstemperatur: 21°C
 • Dagslys: 9t
Booking.com

Berlin

Berlin, med sine behagelige 20°C i august, er et godt valg for deg som vil ha en spennende storbyferie. Her kan du oppleve en by full av liv og energi. Vi anbefaler spennende landemerker som Brandenburger Tor og Reichstag, samt gode kulturopplevelser på Pergamonmuseum og East Side Gallery. Berlinmuren er selvfølgelig også et must.

Når du først er i Berlin må du for all del ikke glemme å sjekke ut den lokale maten, og nyte en iskald øl i en av de utallige Biergartens. Det anbefales!

 • Gjennomsnittstemperatur: 20°C
 • Dagslys: 10t
Booking.com

London

Gira på en shoppingtur? Da er det bare å booke hotell i London!

Etter du er ferdig med shoppingen bør du utforske de ikoniske severdighetene i byen. Hva er vel en tur til London uten et besøk til enten Buckingham Palace, Big Ben eller Tower Bridge?

I august ligger temperaturen i London på omtrentlig 21°C. Stort sett er det fint vær og opphold, med kun 3 – 8 regndager gjennom august!

 • Gjennomsnittstemperatur: 21°C
 • Dagslys: 9t
Booking.com

Gdansk

Gdansk – ikke den typiske sommerferiedestinasjonen, men likevel et godt valg for deg som har fått nok av travle strender og steikende sol.

Byen ligger ved Østersjøen, og har i løpet av de siste årene blitt stadig mer populær blant oss nordmenn. Vi anbefaler en tur innom gamlebyen, hvor brosteinsgater og fargerike bygninger tar deg tilbake i tid og forteller historier om Gdansks spennende fortid.

I gatene er det ikke mangel på lokale butikker, og på restaurantene er det godt utvalg av tradisjonell polsk mat. Gdansk er også kjent for sine vakre spa- og velværehotell. Her er alt lagt til rette for en behagelig utflukt!

 • Gjennomsnittstemperatur: 21°C
 • Dagslys: 10t
Booking.com
StedGjennomsnittstemperaturTimer med sol (dagslys)
Mallorca29°C12t
Kreta29°C12t
Madeira24°C10t
Tenerife29°C11t
Venezia26°C12t
Kypros32°C12t
Rhodos31°C12t
Thailand31°C10t
Algarve32°C12t
Amsterdam21°C9t
Berlin20°C10t
London21°C8t
Gdansk21°C10t

Vi håper denne artikkelen har gitt deg god inspirasjon for din neste ferietur i august. God tur!

Les også: Hvor er det varmt i oktober?