London

London med barn? 15 supre aktiviteter for barnefamilien

Karl Øgaard

Inneholder annonselenker

London er byen som byr på det aller meste. Det kan derfor også være vanskelig å navigere seg i mylderet av aktiviteter – spesielt dersom du reiser med eventyrlystne og rastløse barn.

Det er nettopp derfor vi har satt sammen denne guiden til deg, slik at du skal unngå timesvis med leting, og kanskje viktigst av alt; unngå at barna kjeder seg på ferie. Vårt ønske er at de i stedet skal få oppleve en uforglemmelig ferie i en av Europas fineste hovedsteder! Nedenfor har vi samlet de 15 beste severdighetene i London for barnefamilien

Hva kan man gjøre i London med barn?

London er en gullgruve når det kommer til aktiviteter for barn. Visste du for eksempel at man kan besøke noen av de originale lokasjonene fra Harry Potter, og oppleve magien fra de ikoniske filmene på nært hold? I tillegg finnes det spennende museum, parker og attraksjoner som er garanter å putte et smil om munnen på hele familien!

Populære familie-attraksjoner i London

La oss ta en titt på noen av attraksjonene du må få med deg neste gang du er i London.

1. London Eye

London Eye

Dette er en klassiker som alle burde oppleve minst en gang i livet. Selve attraksjonen er som en liten fornøyelsespark i seg selv, og dersom du ikke er redd for høyder vil du bli belønnet med en spektakulær utsikt på toppen! Londons eget pariserhjul er svært populært blant turister – og kanskje spesielt blant barnefamilier.

2. ‘Changing of the guards’

Changing of the guards

England er kjent for sitt store engasjement når det kommer til kongefamilien. ‘Changing of the guards’ skjer hver dag i turistsesongen, og er en betegnelse for byttet av vaktene utenfor Buckingham Palace. Selve byttet er som et skuespill i seg selv, og det er noe som de fleste barn syns er spennende!

3. Afternoon tea

Afternoon tea i London

Afternoon tea forbindes gjerne med en typisk «voksen» aktivitet, men i realiteten kan det være en veldig fin opplevelse for hele familien. Engelskmenn er verdenskjent for å drikke store mengder te, så dersom dere ønsker å oppleve autentisk, engelsk kultur, er dette noe dere bør få med dere. I tillegg har de ulike stedene for afternoon tea ofte egne temaer, med kaker utformet i de flotteste figurer.

4. London Zoo

Dyrepark i London

Hva har giraffer, sebraer, pingviner, løver og kameler til felles? Du finner alle dyrene (og mange fler) midt i hjertet av byen, i London Zoo! Londons dyrehage er fylt med gøyale aktiviteter som hele familien er garantert å elske; du kan blant annet være med når dyrene blir matet, og se noen av dyrehagens mange aper på nært hold.

5. Hop-on hop-off buss

Tradisjonell buss i London

Noen ganger kan det være greit å slippe å gå i timevis for å få med seg alle severdighetene, og da er Londons karakteristiske, røde busser et supert alternativ! Samle hele familien i bussens toppetasje for en utmerket utsikt til alle de beste stedene i London. Du vil blant annet kunne få med deg Buckingham Palace, Big Ben og Westminster Abbey, og dersom du ønsker å utforske et av stedene nærmere, kan du når som helst gå av bussen.

Beste museum i London for barn

Hvis du trodde at museum er forbeholdt voksne må du tenke om igjen – London har et stort utvalg som passer hele familien.

1. Cutty Sark Museum

Reis tilbake i tid med og stig ombord skipet i Greenwich, London. Opplev hvordan det var å seile til sjøs og kanskje oppdage familiens kommende pirat? Du finner en haug av imponerende museum i Greenwich. Her er en oversikt over kommende arrangementer i området.

2. Madame Tussauds

Du har garantert sett de virkelighetstro bildene av folk som poserer med sine aller største idoler. Madame Tussauds er like populært i dag som det var for 10 år siden, og museet er virkelig stedet for deg som ønsker å «møte» kjente mennesker fra hele verden. Selv om de kun er voksfigurer, er de så virkelighetstro at det føles som om man står ved siden av originalen.

3. Natural History Museum

Historisk museum i London

For de ekstra nysgjerrige. Her kan du lære alt om verdens historie og alle artene som har vandret på jordens overflate. Stedet er interaktivt, spennende og lærerikt for hele familien.

4. Sherlock Holmes Museum

Sherlock Holmes Museum

Lurer du på hvordan det ville vært å være en ekte detektiv? Sherlock Holmes Museum vil vekke din indre detektiv. Her kan du dykke ned i de spennende sakene som Holmes løste. Midt i blinken for ungdommen som liker mysterium. Drøm deg bort i 1800-tallets England, og glem nåtiden i noen timer.

5. London Transport Museum

Transport museum i London

Oppdag den moderne transporten sin spede begynnelsen. Fra damplokomotiv frem til dagens høyteknologiske kollektiv-system. Her kan du lære alt om hvordan menneskene i London levde for 200 år siden, og hvordan det har utviklet seg til i dag. Opplev verdens første underjordiske damptog, og prøv deg som T-bane sjåfør, på et av Londons mest spennende museum. Her finner du kommende arrangementer.

Parker og fornøyelsesparker i London med barn

Kanskje favoritt-aktiviteten blant barn, og i London er utvalget stort.

1. Warner Bros Studio Tour – The Making of Harry Potter

Warner Bros Studio fornøyelsespark

En relativt nyåpnede «Harry Potter verden» som ligger litt utenfor London. Attraksjonen har vunnet mange priser som Travellers’ Choice. Denne bør dere ikke gå glipp av. Dypdykk ned i rekvisitter og lokasjoner brukt i de verdenskjente filmene om Harry Potter. Hvem sier vel nei takk til litt magi i hverdagen? Her er en oversikt over hele programmet.

2. Thorpe Park

Berg -og-dal-bane i Thorpe Park London

Thorpe Park er hjem til Storbritannias raskeste berg-og-dal-bane, og er den ultimate destinasjonen for de som elsker fart og spenning. Her kan du bli en hel dag, hvis du vil få med deg alle attraksjonene. I tillegg er en tur til parken en ypperlig mulighet til å komme seg litt ut av byen, dersom man er lei av høye bygninger og asfalt.

3. St. James’s Park

st.james park i London

Noen ganger kan det være deilig å slappe av i kjente omgivelser; St. James’s Park er en nydelig park i hjertet av London, som tilbyr store, åpne gressplener, et flott vann med et yrende dyreliv, og generelt fine omgivelser for barnefamilier. Det finnes klatrestativer for de minste, og fine plasser for en piknik i solen. Ofte er det enkleste det beste, og det er St. James’s Park et utmerket eksempel på.

4. Diana Memorial Playground

Diana Memorial Playground London

Denne parken er til minne om prinsesse Diana, og den er spesielt utformet for å skape glede for hele familien. De minste barna vil finne mye moro i parkens hovedattraksjon; et stort piratskip omringet av en sandstrand og skulpturer. De voksne kan slappe av på gresset med utsikt over vakre planter og trær.

5. Regent’s Park

Pedal-båt i Regents Park London

Regent’s Park er en av Londons største og mest kjente parker, men visste du at man kan leie båt her? Parken har et stort vann som familien kan nyte på varme sommerdager, enten i robåt eller i pedal-båt. Det finnes også et mindre vann, der barna kan utforske på egen hånd mens de voksne nyter en kald drikke.

Det finnes nok av ting å gjøre i London med barn – det er kun fantasien som setter grenser for hva slags aktiviteter du kan gjøre med familien! Vi håper du fikk litt inspirasjon i denne guiden, og at det når blir litt lettere å planlegge den neste ferien til Englands hovedstad.

Da gjenstå det bare å finne et bra hotell i London og si god ferie!