København

Street Food København: Her er stedene du bør sjekke ut

Karl Øgaard

Inneholder annonselenker

Keen på å spise noe digg ute i København? Det er mye å velge mellom. Her er noen av de beste stedene vi har funnet.

Den Grønne Kødbyen

Et relativt nytt street food-konsept som åpnet i 2020. Det er et øko- og bærekraftig fokusert matmarked, der du kan finne en rekke forskjellige matboder som serverer street food laget av økologiske og lokale ingredienser.

Det er et unikt sted omkranset av gamle industribygg. Det er et flott sted å besøke for de som er interessert i mat og musikk. Her kan det plutselig dukke opp up-and-coming-artister og DJ’s som vil gi deg og dine venner en sommerlig festivalstemning du sent vil glemme. 

Rett borti gata ligger også H15 bar & scene som dere kan dra til etterpå for en fest.

Hot tips: Populære mataktiviteter i København

Er du gira på noen spennende mataktiviteter? Da bør du sjekke ut de 3 mest populære matopplevelsene i København!

Reffen Copenhagen Street Food

Good vibes siden siden 2019. Reffen er superpopulært og koselig matparadis ved vannet i Christianshavn. Fylt med matboder med autentisk street food. Fra fransk til meksikansk (og alt imellom). Det er som en liten miniby av forskjellige kulturer. 

Her kan du nyte en herlig atmosfære med gode venner, familie eller møte nye mennekser. 

På Reffen dukker det stadig opp mange aktiviteter og kule arrangementer i løpet av året. Vi snakker alt fra konserter, kunstutstillinger, workshops og mye mer.

Kvinnelig kunstner som maler et bilde på Reffen i København
matbod på reffen i København

Det er alltid nye retter å prøve for de fleste budsjetter. Så hvis du vil oppleve en stor lekeplass av mat og kreativitet, dra til Reffen.

Banegaarden

Midt i byen skjult bak gamle togspor finner du en liten økologisk landsby bestående av ni restaurerte trefjøs. Banegaarden er et gastronomisk møtepunkt omkranset av natur. 

Her finner du spennende restauranter, matboder, butikker og workshops. Enten du vil lære fermentering eller spise en syv-retters, har Banegaarden garantert noe for deg.

Broens Gadekøkken

Spaser over Inderhavnsbroen og du vil raskt se de fargerike matbodene. Her serveres det deilig street food-retter fra tidlig morgen til sent på kvelden. Det er ikke det største området sammenlignet med andre steder, men utvalget er fortsatt variert og stemningen god.

Tasty pokebowl fra Broens Gadekøkken

Tivoli Food Hall

Fornøyelsesparken er et av de mest besøkte attraksjonene i København. Og på hjørnet ved hovedstasjonen finner du Tivoli Food Hall. 

Her finner du 15 matboder med et bredt utvalg av internasjonale og lokale retter. Pizza, burger, smørbrød, taco, pasta og asiatisk street food for å nevne noen. Det er også et populært sted å besøke for en drink eller et glass vin etter en dag i fornøyelsesparken. 

Atmosfæren er åpen og koselig med utsyn ut over tivolihagen.

Torvehallerne Food Market

Hele byens spiskammer sier de. I nærheten til Nørreport stasjon ligger det flotte markedet stappfullt med danske delikatesser. Her kan du få skikkelig lokal mat fordelt over 80 butikker med hver sin spesialitet. Fra fisk til kjøttkaker, te til sjokolade. 

Det er ofte noe ekstra som foregår i mathallen. De har vinskole, østersskole og tørstig torsdag (vinsmaking om du ikke skjønte det). Her kan du holde deg oppdatert på hva som skjer.

Ikke helt street food kanskje, men hvis du vil smake på delikatesser, drikke vin og åpne østers som en pro, sjekk ut Torvehallerne.

Ting å gjøre i København

Hoteller i nærheten av Kødbyen

Usikker på hvor dere skal bo? Et hotell i nærheten av kødbyen er et godt valg. Da er det ikke langt å gå til flere matopplevelser.

Booking.com