Kefalonia

Kefalonia: En reiseguide til den vakreste øya i Hellas

Karl Øgaard

Inneholder annonselenker

Plassert i Det joniske hav, like utenfor vestkysten, ligger et av Hellas beste feriesteder – Kefalonia (også kalt Kefallinia). Dette lille paradiset byr på mange spennende ting å gjøre, fra krystallklart vann og herlige strender til mystiske havgrotter og sjarmerende landsbyer.  

Her er alle de beste tingene å gjøre i Kefalonia, Hellas.

Reisetips, opplevelser og severdigheter i Kefalonia

Kefalonia står ut som en skjult skatt blant Hellas’ mange øyer, med sitt varierte landskap, livlige landsbyer og rolige atmosfære. Her er det ikke de typiske hvite husene som dominerer landskapet, slik du ser på Santorini eller Milos, men heller sjarmerende middelhavsstil hus som tilfører øya en unik karakter.

Øya byr på alt fra fjellveier med panoramautsikt til utallige strender – noen kun tilgjengelige med båt. Lokalbefolkningen er hjertelig og imøtekommende, og selv om Kefalonia gradvis blir mer kjent blant reisende, forblir den en godt bevart hemmelighet.

Besøk den fargerike landsbyen Asos

Asos landsby i Kefalonia

Asos (eller Assos) er en perle av en landsby, tett omslynget av frodige åser på øyas nordvestlige kyst. Idet du nærmer deg, vil du bli møtt av et maleri av fargerike gater, idyllisk plassert ved vannkanten, omringet av fiskebåter og palmer.

Ta deg tid til å utforske denne livlige landsbyen, rusle langs den koselige havnepromenaden med sjarmerende restauranter og kafeer. Unn deg en forfriskende frappe og ta turen til den rolige steinstranden.

På motsatt side av landsbyen troner et venetiansk slott fra 1500-tallet, verdt turen opp for en uslåelig utsikt.

Den fargerike landsbyen Assos er rett og slett et must når du besøker Kefalonia.

Powered by GetYourGuide

Slapp av på Myrtos Beach

myrtos beach strand på den greske øyen Kefalonia i Hellas

Kun et kvarter fra Asos finner du øyas mest spektakulære utsiktspunkt. 320 meter over havet åpner det seg en utsikt som gir deg hele Kefalonia ved dine føtter, ikke ulikt det berømte utsiktspunktet over Shipwreck Beach på naboøya Zakynthos.

Viktig å vite før du besøker Myrtos Beach

Når du planlegger ditt besøk til Myrtos Beach, har du to valg: ankomme med båt, eller bil/buss ned den svingete veien som byr på spektakulær utsikt underveis. 

Om finnes det en liten strandklubb, hvor du kan slappe av på solsenger og nyte forfriskninger. Men utenfor turistsesongen er det lurt å pakke med en parasoll – det er ingen steder å gjemme seg fra skyggen. 

Og pakk badesko for å beskytte føttene mot strandens glitrende hvite småstein. De er fine å se på, men ikke så digg å tråkke på. 

Utforsk grottene Melissani og Drogarati

Melissani grotten i Kefallinia

En guidet båttur til Melissani er høyt opp på listen over ting å gjøre i Kefalonia. På turen får du se et vakkert naturfenomen du aldri vil glemme. 

Taket i grotten kollapset nemlig for mange år siden og resultatet er en innsjø under åpen himmel hvor sollyset strømmer inn og skaper en helt unik og magisk stemning. 

Den beste tiden å besøke grotten er mellom kl. 11.00 og 14.00 når solskinnet trenger gjennom vannet ovenfra. Men husk at dette også er den travleste tiden å besøke, og du må kanskje stå i kø.

Drogarati ligger bare noen få kilometer unna Melissani og er minst like imponerende. Grotten ble oppdaget på 1700-tallet etter at et kraftig jordskjelv skapte en naturlig inngang.

Her går du ned en trapp som fører deg til kammer fullt av et sjeldent geologisk fenomen, stalakitter og stalagmitter. Dette er spisse steinformasjoner av kalkstein som dannes ekstremt sakte – vanligvis rundt 10 cm hvert tusen år! 

Hulens største rom spenner over 900 kvadratmeter og har huset konserter og andre arrangementer på grunn av den unike akustikken. 

Powered by GetYourGuide

Argostoli: Hjertet av Kefalonia

De Bosset Broen i Argostoli, Kefalonia, Hellas

Argostoli er den største byen i Kefalonia og en bra base for å utforske de nærliggende attraksjonene og strendene som Kefalonia har å by på.

Byen ligger på en av de vestlige halvøyene og er lett tilgjengelig via en fotgjengerbro.

Ta deg en tur langs den sjarmerende promenaden og det livlige sentrale torget, hvor du kan dykke ned i et utvalg av restauranter, barer, og butikker. 

Argostolis arkeologiske museum byr på fascinerende historiske skatter som er verdt et besøk.

Byens havn er også hjem til en bestand av nysgjerrige havskilpadder, som ofte kan sees svømmende langs kaien, spesielt tidlig på dagen.

Om kvelden forvandles Argostoli til et yrende møtested, hvor du kan nyte lokale delikatesser, en drink, eller danse hele natten lang med både lokalbefolkningen og besøkende.

Sjekk tilgjengelige hoteller i Argostoli

bestill her

Strandhopping

Fteri stranden i Kefalonia Hellas

Krystallklart turkisblått vann og høye klipper er det du kan forvente fra strendene i Kefalonia.

Her er noen strender som scorer høyt:

 • White Rocks Beach  En bortgjemt strand der turkisblått vann ligger innrammet av kalksteinsklipper. Som regel få mennesker da stranden kun er tilgjengelig med båt.
 • Kato Lagadi Beach – En vakker bukt med fantastiske fotomuligheter. Best å besøke tidlig om morgenen for å unngå folkemengden.
 • Fteri Beach – Dramatisk kystlinje og unik natur gjør Fteri Beach til en av de beste strendene i Kefalonia. Det raskeste og enkleste er å ta en båttaxi. Eller du kan gå fra landsbyen Zola, men da skal du ha gode sko. 
 • Makris Gialos Beach – En barnevennlig strand med forskjellige vannsportaktiviteter,  solsenger (hvis du er tidlig ute), og puddersand. Stranden ligger nær byen Argostoli. 
 • Emplisi Beach – Denne stranden ligger nær Fiskardo, nord i Kefalonia. Det er et utmerket sted for snorkling og stand-up padling. Husk sko, for dette er en steinstrand. 
 • Pessada Beach – Liten vakker strand, perfekt for en rolig svømmetur og snorkling. 
 • Skala Beach – I den sjarmerende fiskerlandsbyen Skala, finner du en lang strand som alltid har plass til deg. Og like ved ligger flere hyggelige restauranter og kafeer.

Utforsk Kefalonias skjulte strender med båt

Kefalonia er hjem til en haug av vakre strender og mange av dem er bare tilgjengelige fra sjøen. For en unik opplevelse, hvorfor ikke ta en båttur rundt øya? Flere lokale selskaper tilbyr turer til skjulte strandperler fylt med bading, snorkling og soling.

Powered by GetYourGuide

Fiskardo

Fiskardo landsby i Kefallinia

Fiskardo er en av de koseligste landsbyene i Kefalonia, Hellas. Denne lille byen ligger helt nord på øya, omringet av vakre strender med klart vann. 

Gå rundt i byen og se de fargerike blomstene og husene. Du kan også leie en sykkel og utforske stiene rundt. I havnen kan du se folk passe på båtene sine.

Nær Fiskardo finner du et gammelt fyrtårn og flotte strender som Emplisi og Foki Beach. Her kan du sole deg, ta en svømmetur og prøve deg på stand-up padling (SUP). 

I Fiskardo finner du også mange koselige tavernaer, kafeer, bakerier og butikker. Her er det med andre ord lett å forspise seg på autentisk gresk mat.

Sjekk ut hoteller i Fiskardo

bestill her
Powered by GetYourGuide

Besøk en vingård og nyt den lokale vinen

Kefalonia er ikke bare kjent for sine vakre strender, men også for sin gode vin. Her vokser en spesiell drue som heter Robola, som bare finnes på Kefalonia. Denne druen liker seg godt på øyas bratte og steinete åser.

Resultatet er en tørr og fruktig vin som smaker kjempegodt sammen med fisk og ost.

Det finnes mange koselige vingårder hvor du kan dra på vinsmaking. To kjente steder er Gentilini Winery & Vineyards og Orealios Gaea Winery.

Er du glad i vin? Her kan du bestille en tur til disse vingårdene og smake på den deilige Robola-vinen.

Powered by GetYourGuide

Spøkelsesby

ruiner fra old vlahata i Kefalonia

Tenk deg en by hvor alle har flyttet ut og ingen bor lenger. Slik er spøkelsesbyene på Kefalonia etter et stort jordskjelv i 1953. Mange mennesker måtte dra fra hjemmene sine, og selv om noen kom tilbake, står enkelte byer tomme og forlatt. 

Gamlebyen Vlachata er et godt eksempel. Før bodde det over 800 mennesker der. Nå kan du se gamle hus, gater og brønner som naturen har begynt å ta tilbake. 

Vlachata ligger også ganske nær Melissani-grotten, så du kan besøke begge deler på samme dag.

Leter du etter et sted å overnatte på Kefalonia?

bestill her

Oppdag Navagio-stranden på Zakynthos

Bilde av navagio stranden også kjent som shipwreck Beach

Siste stopp på lista er faktisk ikke i Kefalonia, men på Zakynthos, naboøyen. Navagio Beach, også kalt Shipwreck Beach, er en av de mest kjente strendene i Hellas. Og for en plass det er! 

Stranden ligger på nordvestkysten av Zakynthos og er berømt for et skipsvrak som strandet der på 80-tallet. Med høye klipper rundt, krystallklart turkis vann og hvit sand, er det et utrolig syn.

Du kan bare komme til stranden med båt, men det er enkelt å finne turer som drar fra Poros, Skala og Argostoli i Kefalonia.

Powered by GetYourGuide

Restauranter og kafeer

Kefalonia har mange flotte spisesteder med smakfull tradisjonell mat. Fra deilige forretter som Riganada til frokost med eggerøre kalt Strapatsada, og søte Ladokouloura-kaker laget med olivenolje. 

Ofte vil du få noe ekstra etter måltidet, som en liten drink, dessert eller en gresk yoghurt.

Her er noen kule steder å spise:

 • Giorgos: Autentisk deilig gresk mat.
 • Myrtillo: Et dyrevennlig og koselig med god kaffe. Perfekt til brunch. 
 • Alexandros Restaurant: Perfekt for de som elsker grillet sjømat.
 • 3 Wise Monkeys: Knallgode anmeldelser og god stemning. Her får du også gode cocktails. 
 • Makis Restaurant: En familieeid restaurant med utmerket tradisjonell mat.

Hotell og overnatting på Kefalonia

F Zeen Kefalonia - Hotell med spa rett ved stranden

Det er mange fine steder å bo på Kefalonia, og det er egentlig ikke noe feil område å velge. Spesielt hvis du har bil da det tar rundt 1,5 time å komme seg fra den ene siden av øya til den andre. 

Men, Argostoli, Assos, Sami eller Fiskardo er ofte de beste stedene å bo. Herfra kan du lett ta dagsturer til andre deler av øya, og det er ikke langt til flyplassen.

Hvis du skal reise med venner eller en større familie, går det ann å leie en villa sammen. Spesielt om du reiser litt “off season”. Da kan du virkelig få mye for pengene. 

Her finner du de beste stedene å overnatte

bestill her

Hvor lenge bør man være i Kefalonia?

Hvis du vil oppleve det meste av Kefalonia er det lurt å bli der i minst fire dager. Start turen din i Argostoli og sjekk ut steder i nærheten som vingårdene og Agios Georgios slottet.

Neste stopp kan være den flotte Myrtos-stranden og den livlige byen Assos. Deretter kan du dra til Fiskardo, en koselig fiskerby.

Fly til Kefalonia? Her kan du sammenligne priser

Når er det best å reise til Kefalonia?

Det beste tidspunktet for å besøke Kefalonia i Hellas er utenfor den travleste feriesesongen i juli og august. I den perioden kan det fort bli mye folk og trafikk.

Prøv heller å reise i mai, juni eller september. Da er været fortsatt varmt, øya er grønn og vakker, og det er ikke like mange folk rundt.

I lavsesongen april, mai og oktober, blir øya enda mer stille. Det er ikke så mange som bor her fast, og de fleste kommer kun om sommeren. Skal du spise ute i denne perioden, er det lurt å ringe restaurantene på forhånd for å sjekke om de er åpne.

Har du vært i Kefalonia, eller står det på ønskelisten din? Del gjerne dine drømmer eller tips i kommentarfeltet.